Brownieita kolmella tapaa

Reilun kaupan luomukaakao on hyvä valinta brownieihin.

Reilun kaupan luomukaakao on hyvä valinta brownieihin.

Vegaaniset browniet ovat helppo herkku vaikkapa uuden vuoden juhlapöytään. Eri makuisilla kuorrutteilla varmistat, että jokainen vieras löytää joukosta oman suosikkinsa. Voit toki kehitellä omankin kuorrutteesi mehevän pohjan päälle. Brownieita leipoessa kannattaa panostaa kaakaon laatuun monessakin mielessä. Oikea tumma kaakaojauhe on hieman kitkerää ja tasapainottaa makeaa leivonnaista. Kannattaa myös valita kaakaopurkki, josta löytyy Reilun kaupan merkki. Reilun kaupan sertifikaatti takaa viljelijöille ja viljelmien työntekijöille kohtuullisen korvauksen ja asialliset työolot. Suuri osa Suomeen tuotavasta kaakaosta on peräisin Länsi-Afrikasta. Kaakaoplantaaseilla työskentelee satoja tuhansia lapsia epäinhimillisissä oloissa. Reilun kaupan tuottajat eivät saa käyttää lapsityövoimaa ja vaikkei valvonta ole aukotonta, ohjaa tuottajille maksettu korkeampi hinta palkkaamaan aikuisia poimintatyöhön lasten sijaan.

Pohja:
5 dl jauhoja
4 ½ dl sokeria
1 ¾ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 ½ dl vettä
2 ½ dl rypsiöljyä
1 rkl vaniljasokeria

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vesi ja öljy ja sekoita taikina tasaiseksi massaksi. Kaada leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (n.30×20 cm) ja paista 175 asteessa 25-30 min. Anna pohjan jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.

brownie

 Suklaakuorrute + Marianne-rouhe
150 g margariinia (tummansininen Keiju)
4 ½  dl tomusokeria
2 ½  rkl kaakaojauhetta
1 ½  rkl soijamaitoa tai vettä
½  pss Marianne-rouhetta

Vatkaa margariinia reippaasti. Lisää kuohkeaan rasvaan sokeri, kaakaojauhe ja soijamaito tai vesi. Vatkaa vielä hyvin. Levitä kuorrute jäähtynen brownie-pohjan päälle. Koristele Marianne-rouheella.

Kookoskuorrute + kookoshiutaleet
150 g margariinia
4 ½ dl tomusokeria
Reilu 1 dl kookoshiutaleita (70g) + 1 dl päälle
1 ½ rkl soijamaitoa tai vettä
2 tl vaniljasokeria

Vatkaa margariini kuohkeaksi. Sekoita tomusokeri rasvaan. Lisää 1 dl kookoshiutaleita, soijamaito tai vesi ja vaniljasokeri. Vatkaa vielä hyvin. Levitä kuorrute jäähtyneen brownie-pohjan päälle ja koristele kookoshiutaleilla.

Maapähkinävoikuorrute + pähkinärouhe
150 g margariinia
2/3 dl maapähkinävoita
4 ½ dl tomusokeria
1 rkl soijamaitoa
2 tl vaniljasokeria
1 dl pähkinärouhetta

Vatkaa margariinia reippaasti. Lisää maapähkinävoi ja vatkaa lisää. Lisää loput ainekset ja vatkaa kunnes kuorrute on kuohkeaa. Levitä kuorrute jäähtyneelle pohjalle ja ripottele päälle pähkinärouhetta.

One response to “Brownieita kolmella tapaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s