Vegekahvila Primavera: Makeaa mahan täydeltä

17.2. vietettiin Ravintolapäivää, ja Tampereen Vasemmistonuoret osallistuivat tapahtumaan muuntamalla toimistonsa toista kertaa vegekahvilaksi. Tällä kertaa teemana oli varaslähtö kevääseen ja kuppila saikin nimekseen Primavera. Ideana oli tarjota vegaanisia herkkuja mahdollisimman huokeaan hintaan, jotta kenenkään kahvihetki ei jäisi lompakon sisällöstä kiinni. Kuppilassa vieraili päivän aikana noin 130 asiakasta. Vegekahvilaa varten valmistettiin jos jonkinmoista makeaa ja suolaista mussutettavaa, osa omilla resepteillä ja osa muualta lainatuilla. Tässä ensimmäisessä ravintolapäiväblogauksessa esitellään makeiden herkkujen reseptit, suolapaloihin palataan myöhemmin.

Yksi kahvilan ehdottomista hittituotteista oli Snickers-kakku. Tämän kakun resepti on kiertäny netissä ja pöytälaatikosta toiseen jo vuosien ajan. Kakku on helppo valmistaa ja se on niin tuhtia, että pieni pala riittää tyydyttämään makeannälän pitkäksi aikaa.

Snickers-kakkua.

Snickers-kakku

2 prk maapähkinävoita
2 dl siirappia
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
10 dl cornflakeseja

200g tummaa suklaata kuorrutukseen

1. Kaavi purkillinen maapähkinävoita kattilaan, lisää siirappi ja sokeri ja keitä hiljalleen tasaiseksi massaksi.
2. Sekoita kulhossa murot, vaniljasokeri ja toinen purkillinen maapähkinävoita.
3. Lisää kulhoon ensimmäinen seos ja sekoita tasaiseksi. Levitä massa haluamasi malliseen vuokaan ja laita kakku jääkaappiin siksi aikaa, kun sulatat suklaan kuorrutusta varten.
4. Sulata suklaa vesihauteessa ja levitä kakun päälle. Halutessasi voit vielä koristella kakun vaikkapa pähkinärouheella. Anna kakun kovettua jääkaapissa ennen tarjoilua.
5. Leikkaa kovettuneesta kakusta terävällä veitsellä sopivia annospaloja. Pieni palanen riittää!

Kahvilassa oli tarjolla myös marja- ja omenapiirakkaa, joiden pohjat valmistettiin samalla simppelillä ohjeella. Ohjeella syntyy pellillinen piirakkaa. Kylkeen voi laittaa vaikkapa Alpron soijapohjaista vaniljakastiketta.

IMG_8363

Marjapiirakka

350g sulatettua margariinia (esim. tummansininen Keiju)
4 1/2 dl maustamatonta soijajugurttia
8 dl jauhoja
3 1/2 dl sokeria
4 1/2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
2 pss pakastemarjoja

1. Sulata margariini ja sekoita se soijajugurttiin.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää margariinijugurttiseokseen.
3. Vuoraa pelti leivinpaperilla. Kaada taikina pellille. Ripottele päälle hieman sulatetut marjat, joista ylimääräinen neste on valutettu pois.
4. Paista 200 asteessa n. 45 minuuttia.

Omenapiirakka syntyy vaihtamalla marjat omppusiivuihin ja ripottelemalla pinnalle kanelia ja sokeria. Omppupiirakan taikinaan voi lisätä pari teelusikallista kardemummaa.

Mokkakookoskuulat ovat helppo pikkumakea tarjottava. Tällä ohjeella teet parikymmentä palleroa, mutta kannattaa samantien tehdä tuplasatsi pakkaseen vierasvaraksi.

IMG_8360

Mokkakookoskuulat

150g margariinia
2 dl sokeria
1 1/2 rkl vaniljasokeria
4 1/2 rkl kaakaojauhetta
3 1/2 dl kaurahiutaleita
2 dl kookoshiutaleita (desi taikinaan, desi pinnalle)
2-3 rkl kahvia

1. Vatkaa margariini ja sokeri.
2. Lisää vaniljasokeri ja kaakao.
3. Lisää kaura- ja kookoshiutaleet ja kahvi. Sekoita tasaiseksi massaksi.
4. Pyörittele taikinasta suuhunsopivia palleroita. Jos taikina on liian löysää tai tahmeaa, laita se hetkeksi jääkaappiin viilentymään.
5. Kierittele kuulat kookoshiutaleissa. Laita valmiit kuulat jääkaappiin jähmettymään.

Snickers-kakun, piirakoiden ja mokkakookoskuulien lisäksi kahvilassa oli tarjolla mm. Chocochilin mainiolla ohjeella valmistettuja minttusuklaakuppikakkuja. Kärsivällisyys ei tosin riittänyt kahden eri kuorrutteen tekemiseen, joten tyydyimme maustamaan kaakaojauhekuorrutteen parilla tipalla piparminttuaromia.

Minttusuklaakuppikakkuja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s