Vegekahvila KLiMAT [osa 1]: wrapit ja suolaiset piirakat

Osallistuimme jälleen Ravintolapäivään 16.2. Vegekahvila KLiMATin ideana oli tarjota edullisia suolaisia ja makeita herkkuja, jotka on valmistettu ympäristöä rasittamatta. Käytännössä tämä tarkoittaa, että tarjottavien teossa ei käytetty eläinperäisiä ainesosia ja suosittiin luomua ja Reilun kaupan tuotteita. Tällä kertaa kuppilamme tuotot käytettiin Li Anderssonin eurovaalikampanjaan, jotta Li pääsisi MEPiksi puolustamaan oikeudenmukaisempaa ilmastopolitiikkaa. Kuppilassamme vieraili ennätykselliset 150 asiakasta ja jouduimme pistämään lapun luukulle suunniteltua aikaisemmin, kun ruoka loppui kesken! Onneksi kahvilan herkkuja on helppo valmistaa kotonakin. Tästä ensimmäisestä ravintolapäiväpostauksesta löydät ohjeet mehukkaisiin vegewrappeihin ja suolaisiin piirakoihin.

1947833_10152277638918875_351442234_n

Vegewrapit (12 kpl)

6 isoa tortillalättyä
tuoretta pinaattia
jäävuorisalaattia
hienoksi raastettua porkkanaa
hummusta
vegaanista majoneesia
uunissa paahdettuja soijasuikaleita

Uunissa paahdettuihin mausteisiin soijasuikaleisiin:
pari isoa kourallista soijasuikaleita
2 dl paseerattua tomaattia
0,75 l vettä
1-2 kasvisliemikuutiota
kaksi valkosipulinkynttä pilkottuna
rypsiöljyä
soijakastiketta
grillimausteseosta tai muita mausteita makusi mukaan

1. Laita kattilaan vesi, paseerattu tomaatti, kasvisliemikuutio(t) ja valkosipuli. Halutessasi lorauta mukaan vielä hieman soijakastiketta.
2. Keitä soijasuikaleita liemessä n. 15 minuuttia. Valuta enimmät nesteet pois.
3. Levitä suikaleet uuninpellille. Lorauta suikaleiden päälle pari ruokalusikallista öljyä ja pari ruokalusikallista soijakastiketta. Mausta makusi mukaan esim. suosikki grillimausteseoksellasi. Pyörittele suikaleita pellillä, jotta öljy ja mausteet leviävät tasaisesti. Tarkista maku ja lisää soijakastiketta ja mausteita tarvittaessa.
4. Paista suikaleita 200 asteisessa uunissa 30 min. Puolivälissä paistoa kääntele suikaleita ja laita uuni grillivastukselle jos suikaleet eivät meinaa saada väriä pintaan. Suikaleet ovat valmiita kun niiden pinta on mukavan rapsakka mutta ei palanut.

Kokoa wrapit:
Levitä tortillalätylle hummusta ja vegaanista majoneesia. Jätä reunoihin pari senttiä tilaa sotkun välttämiseksi. Levitä lätylle pilkottua pinaattia ja jäävuorisalaattia. Puristele porkkanaraasteesta nestettä pois, jotta wrapit eivät lössähdä. Levitä raastetta lätylle. Asettele lätyn keskivaiheille paahdettuja suikaleita. Kääri tortillalätystä napakka wrappi ja leikkaa vinottain kahtia.

Li

Eurovaaliehdokas Li Andersson innokkaana myyntipöydän takana.

Kuppilassa tarjoillun vegepekonipiirakan ohje löytyykin jo blogistamme. Pinaattinen kasvispiirakka valmistuu pohjan ja kuorrutteen osalta samoilla nikseillä. Täytteseen tulee kaksi punasipulia, n. 200 g pakastepinaattia, aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioituna ja oliivisiivuja. Siivutettua sipulia ja pakastepinaattia paistetaan pannussa hetken aikaa ja maustetaan pippurilla, suolalla ja valkosipulijauheella. Kasaamisvaiheessa herkästi kärähtävät aurinkokuivatut tomaatit kannattaa laittaa piirakan pohjalle muiden täytteiden alle.

One response to “Vegekahvila KLiMAT [osa 1]: wrapit ja suolaiset piirakat

  1. Päivitysilmoitus: Arjen ratkaisuja | Köyhän keittiö·

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s