Possuton nyhtöpossu ja oodi Vegetukulle

Pulled pork eli kotoisammin nyhtöpossu on kuuma ruokatrendi. Pitkään haudutettua ylikypsää porsasta löytyy monen ravintolan listalta ja netti pursuilee reseptejä. Samaan aikaa Oikeutta eläimille -järjestö tarjoaa taas kerran terveen muistutuksen siitä, mikä possuherkkujen todellinen hinta on. Nyhtöpossun kaltaiset hitit aiheuttavat piikkejä lihankulutuksessa ja saavat kasvissyöjän pahalle mielelle. Ensisijaisesti harmittaa possujen ja ympäristön puolesta, mutta vähän myös siksi, että kieltämättä houkutteleva trendiherkku menee itseltä sivu suun. Vaan eipä huolta! Mehukkaita riekaleita saa aikaan ilman possuakin. Ensin on vain asioitava Vegetukussa.

Vegetukku on täysin vegaaninen elintarvikkeiden vähittäismyyjä ja tukkukauppias. Liikkeitä löytyy Turusta ja Lappeenrannasta, muuta Suomea palvelee mainio verkkokauppa. Verkkokaupan valikoima on monipuolinen ja hinnat varsin kohtuullisia – etenkin jos kerää porukan ja tilaa kerralla tukkupaketillisen soijarouhetta, -suikaleita, -medaljonkeja tai -pihvejä.

Juuri Vegetukun myymistä Vantastic Foodsin soijapihveistä syntyy vegeversio nyhtöpossusta. Pihvit toimivat mausteliemessä keitettynä ja pannussa kärtsättynä sellaisenaan, mutta niiden rakenne sopii erinomaisesti myös nyhtöpossumaiseen mättöön. Valmistus vie huomattavasti vähemmän aikaa kuin lihaisan version ja mausteita vaihtelemalla nyhdetyn soijapihvin saa sopimaan monenlaisiin ruokiin. Syö sellaisenaan raikkaan salaatin ja perunoiden kanssa, eväsleivän täytteenä soosien kera, texmexmaustettuna tacoissa tai tortilloissa, pizzan päällä…

Possuton nyhtöpossu

 

Possuton nyhtöpossu
3 Vantastic Foodsin soijapihviä
keitinliemeen: kasvisliemikuutio ja soijakastiketta
marinadiin:
3 rkl bbq-kastiketta
2 rkl tomaattipyrettä
1 rkl grillimausteseosta (esim. Spicy Grill)
1/2 rkl valkosipulijauhetta
muutama tippa Tabascoa
keitinlientä ohentamiseen

1. Kiehauta litran verran vettä. Lisää 1-2 kasvisliemikuutiota ja anna niiden liueta. Lisää soijakastiketta makusi mukaan.

2. Keitä soijapihvejä liemessä viitisentoista minuuttia. Valuta ja painele enimmät vedet pihveistä pihalle. Anna pihvien jäähtyä hieman nyhtämisen helpottamiseksi.

3. Revi pihvit riekaleiksi kahden haarukan avulla. Sopiva riekalekoko riippuu siitä, mihin aiot nyhdettä käyttää.

4. Sekoita marinadin ainekset ja ohenna keitinliemen avulla juoksevammaksi. Sekoita nyhdetyt soijapihvit marinadiin ja laita jääkaappiin maustumaan niin pitkäksi aikaa kuin maltat. Mausteiden ja suolan määrässä kannattaa luottaa omaan makuaistiin. Käytä suosikki bbq-soosiasi, lisää tilkka ketsuppia tai kolaa, mausta yrteillä tai tee ruoasta tujumpaa chilillä.

5. Riekaleet voi sulloa leivän väliin sellaisenaan, mutta maku ja rakenne paranee, kun nyhdettä paistaa hetken öljyssä pannulla.

One response to “Possuton nyhtöpossu ja oodi Vegetukulle

  1. Päivitysilmoitus: Kalsean juhannuksen pelastus: BBQ-sandwich | Herkkuja punavihreästä keittiöstä·

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s