Soijapyöryköitä syyspäiviin

Syysviimojen puhaltaessa alkaa lautaselleen kaivata kesän kevyiden salaattien ja eksoottisten kokeilujen jälkeen täyttävää, lohdullista, klassista arkiruokaa. Ja mikä olisikaan sen klassisempaa kuin lihapullat. Kasvisversio tästä arkiruoan peruspilarista syntyy helposti ja halvalla soijarouheesta. Tätä ohjetta noudattamalla saat takuuvarmasti hyvin kasassa pysyviä ja maistuvia pyöryköitä. Seuraksi lautaselle sopii peruna missä muodossa tahansa tai vaikkapa pasta tomaattisen kastikkeen kera. Soijapyörykät maistuvat myös illanistujaisissa dippikastikkeen kanssa tarjottuna tai lounasleivän väliin läntättynä.

 pullerot

Soijapyörykät

4 dl tummaa soijarouhetta
1 pss sipulikeittoaineksia
2 rkl perunajauhoja
4 rkl korppujauhoja
1-2 rkl pizzamaustetta
2 rkl tomaattipyrettä
2 rkl ketsuppia

1. Sekoita sipulkeittoainekset, perunajauho, korppujauho ja pizzamauste soijarouheen sekaan.
2. Kaada kuivien aineiden joukkoon kiehuvaa vettä vähän kerrallaan, kunnes rouhe juuri ja juuri peittyy. Massan ei ole tarkoitus uida vedessä vaan se saa jäädä melko kuivaksi. Anna rouheen turvota ja lisää vettä tarvittaessa.
3. Kun massa on jäähtynyt riittävästi, vaivaa sekaan tomaattipyre ja ketsuppi. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Mikäli massa on liian irtonaista, lisää hieman korppujauhoja.
4. Anna pyörykkätaikinan vetäytyä jääkaapissa vähintään 15 min.
5. Pyörittele jäähtyneestä taikinasta sopivan kokoisia palleroita. Voit helpottaa hommaa hieraisemalla kämmeniisi tilkan
oliiviöljyä.
6. Paista soijapyöryköitä 200-asteisessa uunissa vartin verran kunnes pyöryköiden pinta on saanut kauniin värin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s