Seitankinkku 2.0

Seitankinkku alkaa olla jo vanha tuttu monessa joulupöydässä. Taatusti ekologinen, taatusti eläinystävällinen, taatusti maukas – eikä hintakaan päätä huimaa! Muutamaa euroa enempää ei kasviskinkkuun saa hassattua. Kuten parin vuoden takainen seitankinkkumme, tämäkin tehdään uunissa, mutta lopputulos on kosteampi. Makujen jouluisuutta on korostettu sinapilla ja tähtitorttumarmeladilla. Voit halutessasi kokeilla vanhan reseptin kuorrutetta tähänkin. Tarjoa seitankinkun kanssa suosikkijoululisukkeitasi: laatikoita, sienisalaattia, rosollia, herneitä…

Kuinka monta yötä vielä?

kinkku

 

Seitankinkku

Kuivat aineet
250 g (n. 5 dl) gluteenijauhoa
50 g (n. 1 dl) gramjauhoa
2 rkl oluthiivahiutaleita
1 rkl savupaprikajauhetta
1 rkl valkosipulijauhetta
½ tl cayennepippuria
2 tl garam masalaa
½ tl neilikkaa

Märät aineet
4,2 dl kasvislientä
½ dl soijakastiketta
½ dl öljyä
2 rkl sinappia
2 rkl luumumarmeladia (samaa kuin tähtitortuissa)

1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja märät keskenään. Lisää nesteet kuivien aineiden joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Vaivaa taikinaa pari minuuttia voimakkaasti. Muotoile taikinasta haluamasi mallinen ”kinkku”.
2. Kääri seitankinkku tiukasti folioon ja paista ritilän päällä folion sauma ylöspäin 160 asteessa n. 1 1/2 tuntia. Anna jäähtyä ennen folion avaamista. Maistuu hyvältä jääkaappikylmänä tai lämmitettynä. Älä kursaile sinapin kanssa.

2 responses to “Seitankinkku 2.0

  1. Päivitysilmoitus: Seitankinkkua joulupöytään | Herkkuja punavihreästä keittiöstä·

  2. Päivitysilmoitus: Osa 14: Totaalikieltäytyjän joulu | Puoli vuotta pannassa·

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s