Pelastakaa Antti Rinne! (eli vähän parempi pekonipasta)

Antti hei, ihan oikeesti.

Me ollaan vähän huolissamme susta. Kyllä me kaikki tiedetään, että pitkän ja uuvuttavan päivän päätteeksi maistuu helppo ja tuhti kotiruoka, mutta toi sun pekonipasta ei tee hyvää sulle! Eikä muuten eläimille tai ympäristöllekään. Onneksi suosikkiruoallesi on olemassa myös vaihtoehto, joka on ihan yhtä ihanan kermaista ja helposti valmistuvaa, mutta joka ei rassaa sun sydäntä, vatsaa eikä ympäristöä. Ole ennakkoluuloton ja vaihda possun kylkiläskisiivut savuisiin soijahiutaleisiin. Perheesi arvostaa varmasti paitsi vegeversion makua myös sitä, että pysyt terveenä ja virkeenä meiningeissä vähän pidempään. Keittele soosin kanssa äijäannos spagettia. Kastikkeen pitäis riittää kolmelle nälkäiselle, mutta vaikka yksin söisit kaiken niin setti olis kevyempi kun yks annos tota sun alkuperästä.

happypigs-01

Antti, älä syö sitä roskaa enää!

Vegepekoni

3 dl soijahiutaleita
3 rkl soijakastiketta
2 tl riisiviinietikkaa
3 tl tummaa siirappia
2 tl nestemäistä savuaromia
1-2 rkl rypsiöljyä paistamiseen

1. Sekoita keskenään soijakastike, riisiviinietikka, siirappi ja savuaromi. Kippaa soijahiutaleet nesteseokseen marinoitumaan.
2. Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista hiutaleet kullanruskeiksi.

Kermainen vegepekonikastike

1 annos vegepekonia
2 dl kaurakermaa
1 rkl rypsiöljyä
1 sipuli
3-4 valkosipulinkynttä
1 iso punainen paprika
200 g herkkusieniä
1/2 kasvisliemikuutio
paprikajauhetta ja mustapippuria
(1/2 nippua tuoretta persiljaa)
(oluthiivahiutaleita)

1. Silppua sipuli ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuutioi paprika ja viipaloi herkkusienet.
2. Kuumenna öljy pannussa ja kuullota sipulia ja valkosipulia hetki. Lisää paprikakuutiot ja jatka paistamista. Lisää herkkusienisiivut ja paista, kunnes sienistä alkaa hikoilla nestettä.
3. Lisää pekoni ja kasvisliemikuution puolikas kasvisten joukkoon. Lorota perään kaurakerma ja lisää halutessasi hiukan vettä.
4. Mausta kastike paprikajauheella ja pippurilla. Viimeistele halutessasi tuoreella persiljalla ja oluthiivahiutaleilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s