Pikapuusti

ciannamon

Korvapuusti. Kanelin, kardemumman, sokerin ja rasvan jalo liitto. Pohjoismaisen koti-idyllin suitsuke. Vaaleapaahtoisen arabican paras kaveri. Blaablaablaa. Joko saa syödä?

Leivontafiilis on joskus, mutta pullafiilis on aina. Koska ajoitus ei täsmää, oikotie on hyvä olla olemassa. Tässä kerrosleivässä jenkkisarjojen kanelipaahtis kohtaa Strömsön nostalgiapuustin.

Pikapuustit voileipägrillissä (neljälle isoa tai kahdeksan pientä)

8 viipaletta vehnäpaahtoleipää
margariinia
3 rkl sokeria
kanelia
kardemummaa

  1. Voitele ensimmäinen viipale ja laske margariinipuoli alaspäin lautaselle. (jos tahdot hienostella, leikkaa aluksi viipaleista reunat)
  2. Voitele toinen puoli runsaasti. Levitä päälle n. 1/2 ruokalusikallista sokeria sekä mieltymystesi mukaan kanelia ja kardemummaa.
  3. Voitele toinen viipale runsaasti ja laske margariinipuoli alaspäin ensimmäisen viipaleen päälle. Toista kohdat 2. ja 3. kolmannella ja neljännellä viipaleella.
  4. Voitele valmiin kerrosleivän päälimmäinen puoli.
  5. Kokoa toinenkin kasa ja sulje leivät grilliin.
  6. Paista, kunnes pinta on nätti ja pullantuoksu vallannut asunnon.

Jos olet vailla voileipägrilliä, macgyveroi vapaasti. Esimerkiksi pannulla kasaan painaen ja kääntäen, kahden kuumennetun uunipellin välissä, vohveliraudalla tai parilassa valmistaminen on mahdollista vaihtelevilla vaikeusasteilla.

Voit käyttää neljän viipaleen sijaan kolme, viisi tai epäilemättä enemmänkin. Älä kuitenkaan prässää puustia liian tiukasti, että kerrokset jäävät leikkauspinnassa näkyviin. Kaksi viipaletta ei riitä. Usko pois.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s