Lettukestit pelastavat marraskuun

11903580_10207259384825504_1440078791_n

Lettu, lätty, ohukainen, ohukas, räiskäle ja mitä näitä nyt on. Synonyymien määrä kertonee jo sen, kuinka rakas jälkiruoka lettu on. Moni pitää plättyjä ihan suotta sesonkiherkkuna, vaikka ne sopivat suuhun vuodenaikaan katsomatta. Järjestä siis lettukestit piristämään marraskuun synkkyyttä!

Tyypillinen letturesepti pitää sisällään lehmänmaitoa, kananmunaa ja voita. Ajatellaankin, ettei letuista tule mitään ilman eläinkunnan tuotteita. Ajatus on perusteeton, sillä herkullinen ja helposti koossa pysyvä lettu syntyy kasviperäisistä aineksista naurettavan helposti!

Letut

4 dl soijajuomaa
2 dl vichyä
2,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
1/4 tl suolaa
Juoksevaa margariinia paistamiseen (vegaaniset margariinit löydät kätevästi täältä)

1. Sekoita ensin kuivat aineet keskenään ja märät keskenään. Sen jälkeen sekoita kuivat ja märät yhteen isossa kulhossa.
2. Kuumenna paistinpannulla juoksevaa margariinia. Odota, kunnes pannu on oikeasti kuuma, muuten ensimmäinen lettu menee harakoille.
3. Paista lettuja noin minuutti molemmin puolin.
4. Nauti hillon, marjojen, (soija)kermavaahdon, sokerin tai vaikka maapähkinävoin kanssa.

Jos olet niin amatööri, että lettuja jää yli, voit tehdä ylijäävistä letuista seuraavan päivän herkkuaamiaisen tai -lounaan täyttämällä räiskäleet esimerkiksi sieni- tai soijarouhepaistoksella tai marinoiduilla pavuilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s