Nyhtökaurapasta

Pitkään kohuttua nyhtökauraa alkaa viimein saapua kauppojen hyllyille. Gold & Greenin nyhtökaura on monella tapaa huikea tuote: kotimainen, vegaaninen, ekologinen, monipuolinen, helppokäyttöinen ja ravintoarvoiltaan vertaansa vailla. Siitä onkin povattu arkisen sika-naudan korvaajaa ja hittiä vientimarkkinoille. Ainakin alkajaisiksi tarjolla on kolmea makua: maustamaton nude, kaffir lime-seesami-inkivääri ja tomaatti-savupaprika-korianteri. Nyhtökauraa myydään 250 gramman pakkauksissa ja hinta on toistaiseksi ollut neljän euron paikkeilla. Testikeittiömme sai hyppysiinsä paketillisen tomaattista nyhdettä. Päätimme kokeilla uutuuden toimivuutta pastakastikkeessa.

nyhtokaura

Ennen varsinaista reseptiä muutama huomio:

Nyhtökaura on rakenteeltaan mukavan napakkaa ja sitkeää, mutta myös melko kuivaa. Nyhtökauraa kannattaakin pyöritellä jonkinlaisessa marinadissa tai kastikkeessa ja samalla pilkkoa suurimpia ja kovimpia paakkuja pienemmiksi säikeiksi. Lopputulos muistuttaa suutuntumaltaan erehdyttävästi tonnikalaa. Nyhtökaurassa on 1,8% suolaa ja maustettuihin versioihin on saatu mukavasti makua – malttia siis lisämaustamisen kanssa!

Kermaisen tomaattinen nyhtökaurapasta (4:lle)

reilu 300 g spagettia tai muuta pastaa keitettynä

1 pkt nyhtökauraa (tomaatti-savupaprika-korianteri)
200 g paseerattua tomaattia
1 tlk kaurakermaa
1 rkl tomaattipyrettä
1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
1-3 valkosipulinkynttä
1/2 rkl balsamicoa
1/2 rkl soijakastiketta
1 rkl kuivattua basilikaa
1/2 rkl paprikaa
1 tl chilihiutaleita
pippuria ja suolaa maun mukaan

1. Tee nyhtökauralle tomaattinen marinadi: sekoita paseerattuun tomaattiin tomaattipyre, murskatut valkosipulinkynnet, balsamico, soijakastike, basilika, paprika ja chili.
2. Kippaa kaura marinadiin ja sekoita voimakkaasti. Paloittele suurimmat ja kovimmat kauramöykyt pienemmiksi.
3. Kuori ja silppua sipuli. Kuumenna öljy pannussa ja kuullota sipulisilppua pari minuuttia. Lisää nyhtökaura ja jatka paistamista hetki.
4. Lisää kaurakerma kastikkeeseen ja kuumenna. Rouhaise sekaan mustapippuria ja lisää tarvittaessa suolaa.
5. Tarjoa keitetyn pastan kanssa. Voit halutessasi ripotella päälle oluthiivahiutaleita.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s