Hiivattomat porkkanasämpylät ja helppo hummus

sämpyt

Nämä nopeat ja helpot sämpylät voi valmistaa vaikka kaapista ei sattuisikaan löytymään hiivaa. Ne kohotetaan leivinjauheella ja valmistuvat vain 20 minuutissa. Kun sämpylät paistuvat voit tehdä niiden seuraksi herkullista hummusta eli kikhernetahnaa.

Hiivattomat porkkanasämpylät

9 kpl:
2 porkkanaa
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1/4-½ tl suolaa
2 rkl siirappia
2½ dl kylmää vettä
(2 rkl auringonkukansiemeniä)
+ 1 rkl siirappia ja kolme rkl vettä

Lämmitä uuni 200 asteeseen ja laita leivinpaperi valmiiksi uunipellille.

Raasta porkkanat. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään ja lisää porkkanaraasteen kanssa samaan kulhoon (lisää myös auringonkukansiemenet jos käytät niitä). Lisää siirappi ja vesi, sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Ota lusikan avulla palloja taikinasta ja laita pellille. Muotoile jauhoisilla käsillä pyöreiksi sämpylöiksi. Sekoita loput siirappi ja vesi kulhossa ja ”voitele” sämpylät. Paista 200 C 12-15 minuuttia. Tarjoile heti.

Helppo hummus

1 tlk (380 g) kikherneitä
1-2 valkosipulinkynttä
3 rkl vettä
2 rkl sitruunanmehua
2 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
ripaus kurkumaa
1/2 tl juustokuminaa
Pinnalle
persiljaa, oliiviöljyä ja paprikajauhetta

Valuta kikherneet. Hienonna valkosipulinkynsi veitsellä. Sekoita joukkoon muut ainekset ja soseuta seos sauvasekoittimella. Lisää vettä tai öljyä, jos tahna tuntuu liian sakealta. Valuta hummuksen pinnalle oliiviöljyä ja koristele hienonnetulla persiljalla ja paprikajauheella. Tarjoa sämpylöiden kanssa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s