Tomaatti-cashewjuusto

25674034_10159574849485447_1867954991_n

Cashewjuusto on maukas ja vegaaninen vaihtoehto esimerkiksi joulupöytään tarjottavaksi. Tällä ohjeella teet kaksi herkullista juustoa.

400 g cashewpähkinöitä
2 tl etikkaa
2 sitruunan mehu
2 rkl vettä
2 rkl oliiviöljyä ja 3 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
suolaa
savupaprikajauhetta
valkosipulijauhetta
1 prk aurinkokuivattua tomaattia

1. Liota cashewpähkinöitä kylmässä vedessä 2-3 tuntia. Valuta vesi pois.
2. Laita cashewpähkinät kulhoon, lisää etikka, sitruunan mehu, vesi ja öljyt. Soseuta tasaiseksi massaksi (mitä tehokkaampi tehosekoitin sinulla on, sitä sileämpää juustoa saat).
3. Mausta suolalla, paprikalla ja valkosipulilla makusi mukaan. Tarkista juuston koostumus, öljyä voi lisätä jos juusto tuntuu ”kuivalta”.
4. Silppua aurinkokuivatut tomaatit.
5. Vuoraa kaksi pientä kulhoa kelmulla. Levitä kulhon pohjalle 1/4 juustomassasta, tasoita ja lisää päälle puolet tomaateista. Levitä päälle 1/4 juustomassasta ja tasoita. Toista sama toisen kulhon kanssa. Peitä juustot tuorekelmulla. Anna jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai yön yli.

Tarjoile juusto suolakeksien ja viinirypäleiden kanssa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s